A 2013-as fesztivál szakmai beszámolója

11. Kortárs Drámafesztivál Budapest (KDF)
2013. november 27. – december 2.
Fókuszban a kortárs magyar dráma és színház


A 2013. évi, 11. Kortárs Drámafesztivál Budapest (KDF) középpontjában a magyar színház legfiatalabb generációjának bemutatása és megismertetése állt – ezt voltak hivatottak reprezentálni: a kortárs magyar színházi program és az ehhez kapcsolódó kísérő rendezvények.

A fesztivál programja meg kívánta szólítani a hazai és a külföldi közönséget (meghívott külföldi szakmai vendégeinket és a Budapesten tartózkodó külföldieket) egyaránt. A nyelvi elérhetőség érdekében a fesztiválon bemutatott előadásokat angol feliratozással vagy szinkrontolmácsolással játszottuk, a kísérő rendezvényeken konszekutív angol tolmácsolást biztosítottunk.

A fesztiválon összesen 16 színházi produkció szerepelt, melyekhez 10 kísérő szakmai rendezvény kapcsolódott. A programok között és után az informális beszélgetésekre és a közös időtöltésre a Fesztiválklub nyújtott lehetőséget, melynek idén a Jurányi Inkubátorház adott helyet.

A fesztivál programja 7 helyszínen valósult meg, eddig nem látott érdeklődéssel: a legtöbb előadásra már a fesztivál előtt elkeltek a jegyek, két előadásból pótelőadást kellett tartani. A fesztivál programjainak összlátogatottsága elérte a 97%-ot.

Bővebben:
Magyar színházi program

Visitors' Programme

Kísérőrendezvények

Szervezői háttér, finanszírozás

Sajtó, marketing

 

 

« Vissza