A 7ora7.hu beszámolója a fesztivál második és harmadik napjáról

"A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház színészei végtelen őszinteséggel, nyíltsággal, természetességgel léteznek ebben a régi, rothadó kacatokkal, kitömött állatokkal telerakott térben. Egyszerre szobabelső, otthona egy tönkremenő, hazáját elhagyni nem tudó, nem akaró művésznek, aki él és túlél valahogy. Egyszerre közösségi tér, kocsma, ahol egyszerű emberi párbeszéd folytatható a sörről.

Cimborákkal arról beszélünk, hogy lassú ez, kell idő, talán túl lassú is. Kell idő, amíg belelassul az ember, amíg hagyja működni ezt a tempót. Érdemes megnézni, bár szerintem ma estére már nincsen jegy, Temesvár meg nincs közel. Olvasni mindenképpen érdemes róla."

A fesztivál november 28-i eseményeiről a részletes beszámoló itt olvasható.

"És itt – ellentétben például a nagyon „kiegyensúlyozott” POSZT-tal – nem érheti szó a ház elejét a szakmai színvonalat illetően: a válogatás nagyon igényes, ha nem is feltétlenül székbe döngölős előadásokról van szó, mindegyik egyértelműen izgalmas alkotás – még a kísérőprogramként számon tartottak is –, és tényleg mindegyik kortárs: nekünk szól, itt és most. Ahogyan a Droszt, a Korrupció vagy a Békeidő - hogy csak a pénteki programokat említsem.

Mindegyik produkció különleges a maga nemében, és ez a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Békeidő előadására hatványozottan igaz."

A fesztivál november 29-i eseményeiről szóló beszámoló itt olvasható el.

« Vissza