A 7ora7.hu beszámolója a fesztivál negyedik és ötödik napjáról

"A művészet politikus. Nem pártpolitikus, nem az ‘x’-et húzogatja helyettünk; az előadás, ha jó, ha izgalmas, kérdéseket vet fel, gondolkodásra késztet, aminek mentén döntünk, véleményt formálunk, állást foglalunk kérdésekben. Ez pedig politika. Az ember sem tud nem politikus lenni – és most nem a Parlamentbe reggelente becsekkoló emberekre gondolok. A színház nem számít arra a nézőre, aki megmondja, mi a véleménye. Ezzel gyorsan vissza is kanyarodtunk oda, hogy miért mellőz mindenféle valós politikát a közéletünk. Mert félünk tőle, mint disznó a késtől. Pedig."

"A KDF-re azonban, olybá tűnik, van igény: ha más nem, a vendégek lelkesen járogatnak az előadásokra, a szakmai beszélgetésen és az esti előadáson is látni ma megismert, vagy korábban is felbukkant arcokat. Ezzel pedig amit vállalt a fesztivál, csont nélkül teljesíti."

A fesztivál december 30-i eseményeiről részletesebben itt olvashatnak.

"Az előadás sötét, rücskös, piszkos képekkel működő, helyenként egészen mellbevágó. Táborosi Margaréta a rútság, a zsigerekből áradó epe minőségeitől sem riad vissza, ezeket hatásos fényszcenikával tudja megmutatni. Sziveri János művein keresztül kibomlik az alkotó, értelmiségi portréja, aki nem boldogul az őt körülvevő világgal, a politikai hőbörgéssel, az emberi felszínességgel. Fiatalos erővel vágja arcunkba képeit. A verssorok izgalmasan működnek ebben a humorral és sodró erejű zenével átitatott világban."

"Nagyon fontos előadás a Titkaink. Lehet arról vitatkozni, hogy Pintér az erős történetet most kevésbé helyezi izgalmas színpadi világba, mint a korábbi előadásokban, ettől valaki számára üresebb az anyag. De az is lehet, hogy ez éppen a letisztulás. Azt is mondja a cimborám, hogy túl erős a történet, a két szál gyengíti egymást. Közben meg pont ettől válik igazán átérezhetővé az egész. Hiteles, pontos alakításokkal. Humorral. Percekig tartó ütemes taps zárja az estét. Megnyugtató."

A fesztivál december 1-jei eseményeiről részletesebben itt olvashatnak.

« Vissza