FELHÍVÁS

A KORTÁRS DRÁMAFESZTIVÁL BUDAPEST felhívása
színházak és együttesek számára a fesztivál szemleprogramján való részvételre
 

Kedves Színházi Barátaink! Kedves Színházak és Együttesek!

Ha van olyan november végére vagy december elejére tervezett új kortárs előadásuk / előadásotok, melynek bemutatóját a fesztivál szemleprogramjára tudnátok időzíteni, és érdekli Önöket / érdekel Benneteket egy olyan együttműködési lehetőség velünk, melynek keretében mi biztosítanánk a premierhez a szakmai hátteret (az előadás angol nyelvű szinkrontolmácsolása vagy angol nyelvű feliratozása), promóciót a fesztivál PR-jában és marketingjében, továbbá a fesztiválra érkező külföldi szakemberek részvételét a premiereken, sürgősen jelentkezzenek / jelentkezzetek, és küldjenek / küldjetek minél több információt, esetleg már meglévő reklámanyagot a bemutatni kívánt darabról és a készülő előadásról a lent olvasható e-mail címre.

Örömmel értesítjük Önöket / értesítünk Benneteket, hogy idén, immár 12. alkalommal is megrendezzük a fesztivált, 2014. november 26. és december 7. között. Hagyományainkat folytatva programunk középpontjában továbbra is a kortárs magyar drámák és színpadi alkotások, illetve színházi projektek bemutatása áll. Ezeket egyrészt az elmúlt évad előadásai, másrészt a 2014 / 2015-ös évad első felének bemutatói közül válogatja a fesztivál zsűrije.
 
Az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumától 2.000 000, azaz kétmillió forint támogatást kaptunk az idei fesztivál megrendezésére. Ez nem teszi lehetővé, hogy saját produkciót is szerepeltessünk a fesztivál magyar szemleprogramjában (Hungarian Showcase Programme), ezért az alábbi felhívással fordulunk Önökhöz / Hozzátok:
 
Ha van olyan november végére vagy december elejére tervezett új kortárs előadásuk / előadásotok, melynek bemutatóját a fesztivál szemleprogramjára tudnátok időzíteni, és érdekli Önöket / érdekel Benneteket egy olyan együttműködési lehetőség velünk, melynek keretében mi biztosítanánk a premierhez a szakmai hátteret (az előadás angol nyelvű szinkrontolmácsolása vagy angol nyelvű feliratozása), promóciót a fesztivál PR-jában és marketingjében , továbbá a fesztiválra érkező külföldi szakemberek részvételét a premiereken, sürgősen jelentkezzenek / jelentkezzetek, és küldjenek / küldjetek minél több információt, esetleg már meglévő reklámanyagot a bemutatni kívánt darabról és a készülő előadásról a lent olvasható e-mail címre.
 
A beérkezett javaslatokról a fesztiválzsűri dönt. A rendelkezésre álló forrásaink alapján maximum 3 előadást tudunk bemutatni.A szemleprogramra idén is 30-50 külföldi szakmai vendéget várunk (színház- és fesztiváligazgatók, rendezők, művészeti menedzserek, szakújságírók és kritikusok).Csak az előbbiekben felsoroltakat tudjuk biztosítani ezeknek az előadásoknak a fesztivál keretében történő bemutatásához. Legnagyobb sajnálatunkra vidéki és határon túli produkciók esetében a budapesti vendégszerepléssel kapcsolatban felmerülő költségeket nem tudjuk fedezni.
 
 
a KDF 2014 szervezői

Kortárs Drámafesztivál Budapest
www.dramafestival.hu
https://www.facebook.com/Contemporary.Drama.Festival.Budapest
Iroda: 1094 Budapest Bokréta utca 10. I / I.
Tel. / Fax: 06-1-786-2933
office.dramafestival@gmail.com
« Vissza