Felhívás a budapesti színházak és együttesek számára a fesztivál Showcase Programme-ján való részvételre

Kedves budapesti Színházak és Együttesek!

Örömmel értesítjük Önöket/értesítünk Benneteket, hogy idén, immár 13. alkalommal is megrendezzük a fesztivált 2016. december 2. és 10. között. A fesztivál keretében zajló Magyar Színházi Szemleprogramra (Hungarian Showcase Programme) 2016. december 2. és 6. között kerül sor, melyen külföldi színházi szakemberek is jelen lesznek. Hagyományainkat folytatva programunk középpontjában továbbra is a kortárs magyar drámák és színpadi alkotások, illetve színházi projektek bemutatása áll. Ezeket egyrészt az elmúlt évad előadásai, másrészt a 2016/2017-es évad első felének bemutatói közül válogatja a fesztivál zsűrije.

 

Amennyiben az évadtervükben/évadtervetekben szerepel új magyar színpadi mű bemutatása, melynek premierje a fesztivál szemleprogramjának idejére esne és érdekli Önöket/érdekel Benneteket egy olyan együttműködési lehetőség velünk, melynek keretében mi biztosítanánk a bemutatóhoz a szakmai hátteret (az előadás angol nyelvű szinkrontolmácsolása vagy angol nyelvű feliratozása), promóciót a fesztivál PR-jában és marketingjében, továbbá a fesztiválra érkező külföldi szakemberek részvételét a bemutatón, kérjük, jelentkezzenek/jelentkezzetek, és küldjenek/küldjetek minél több információt a bemutatni kívánt darabról és készülő előadásról a lent olvasható e-mail címre.

A szemleprogramra idén is 30-50 külföldi szakmai vendéget várunk (színház- és fesztiváligazgatók, rendezők, művészeti menedzserek, szakújságírók és kritikusok).

A javaslatok beküldési határideje: 2016. szeptember 8.

« Vissza