KDF 2014 Fesztiválklub

A 2014-es budapesti Kortárs Drámafesztiválon idén is lesz Fesztiválklub, november 28-tól december 6-ig. A klub idén nagyon speciális programmal jelentkezik, ugyanis a fesztivál önkénteseiből és gyakornokaiból alakult kreatív csapat szervezi, akik valamennyien felsőfokú művészeti vagy színházi képzésben vesznek részt.

A szervezők a fiatal színházi és művészgeneráció megismertetésére fókuszálnak. Olyan művészi kezdeményezések bemutatására vállalkozik, amelyek még Budapesten is csak szűk körben ismertek. A klub helyszíne a nemrég megnyílt Auróra közösségi tér (VIII. ker Auróra utca 11.) lesz.

A délutántól késő estig tartó programsorozat tartalmaz koncerteket, felolvasószínházzal egybekötött könyvbemutatót, beszélgetést magyar színdarabok külföldi műfordítóival és színházi előadásokat.

Bemutatkoznak olyan fiatal zenei együttesek, mint például a Keddek, a Mayberian Sanskülotts vagy a Macskák Esernyővel, de vendége lesz a klubnak a már régóta teltházas koncerteket adó ismert a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar is.

Felolvasással egybekötve bemutatjuk a nemrég megjelent DráMAI mesék: kortárs magyar gyerekdarabok című hétkötetesre tervezett sorozat I-II. kötetét, de lesz improvizációs délután is a Momentán Juniorral, és meglepetéssel is készülünk a december 6-i záró bulira, a Sonar Bistroval. Akik elmulasztották a Reaktív, a József Attila Kör és a Trafó Kortárs Művészetek Háza által „Maradjak? Menjek? Hova?” címmel meghirdetett drámapályázat nyertes munkáiból készült két felolvasószínházi előadás megtekintését a Trafóban, most pótolhatják.

Az Auróra meleg étkezési lehetőséget biztosít a vendégek számára.

A Fesztiválklub programja még bővülni fog, érdemes folyamatosan figyelni a híreket.

A részletes programot itt a fesztiválunk honlapján és a facebook-oldalán, valamint Fesztiválklub saját facebook-oldalán találhatják meg.

« Vissza