Reggie Watts (US): (koncert-performansz)

 Trafó bemutatja
2010. november 29. 21 óra 30

stand-up comedy, dadaista beat-boksz, abszurd humor, társadalomkritika, tornádó a színpadon

 
galéria>>

 
„Épp ideje, hogy azok, akik még nem ismerik Reggie Watts nevét, egy kis kutatómunkába fogjanak. Minden bizonnyal stadionnyi tömeg akarja majd látni és hallani.” (Evening Standard, London)

„Briliáns. Bobby McFerrin és Sacha Baron Cohen elképesztő keveréke.” (Jam Entertainment)

„Hanyatt fogunk esni Watts energikus, műfajteremtő beat-boksz-musical-rap-komédiáját hallva.” (Time Out NY)

Reggie Watts brooklyni jelenség. Zenész, dadista komikus, társadalomkritikus, hip-hop művész, lebilincselő, elképesztően tehetséges előadó. Tíz oktáv lakik a torkában, és kaméleonként váltogatja személyiségeit a színpadon. Nyitott szemmel, érzékenyen és elképesztő találékonysággal mond intelligens kritikát, miközben a könnyünk folyik a nevetéstől. Beskatulyázhatatlan előadásaiban humor, társadalmi és politikai szatíra keveredik opera-beat-boksz-csodává. 

Ki is ő ebben a pillanatban? BBC bemondó tökéletes brit akcentussal vagy éppen egy brooklyini kissrác, aki flegmán, ugyanakkor megdöbbentő éleslátással osztja az észt a nagypolitikáról? Nevezték már a hangzások Dalijának, John Cage és T.S. Eliot szerelemgyermekének, vagy a komédia Jimi Hendrixének, titulálták kafkainak, shakespeare-inek – műfaja azonban leginkább önmaga.

A seattle-i Cornish College of Art jazztanszakának elvégzése után számos zenekart erősítő, majd színházi munkába fogó, hihetetlenül sokoldalú Watts beutazta a világot improvizatív, szívhez szóló előadásaival: fellépett a Sydney-i Operaháztól kezdve Párizson és Kölnön át Reykjavíkig csaknem az egész földkerekségen. Most először látogat Budapestre a 9. Kortárs Drámafesztivál vendégország-programjának keretében, amelyben idén bemutatkozik a kísérletező és műfaji határokat feszegető alkotókat felvonultató New York-i Performance Space (PS) 122. Agyban, szívben, humorban, iróniában nem lesz hiány. Kár lenne kihagyni ezt a találkozást.

Reggie Watts a szólóest mellett workshopot vezet helyi freestylereknek és zenészeknek. A műhelymuka a Kortárs Drámafesztivál, a Roma Parlament, a Majdnem Híres Rocksuli, a Disztró és a H!T TV együttműködésével valósulhat meg.

Támogatók/Supported by: NKA, Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Trust for Mutual Understanding, PS122