Temporary Distortion (USA): Welcome to Nowhere (bullet hole road)
Isten hozott a semmiben

 

Trafó bemutatja
2010. november 27. és 28., 20 óra

film és színház, road movie töredékek, valóság és fikció, útvesztők, klausztrofóbia

angolul, magyar felirattal


 

galéria>>

 

Szereplők:

Nick Bixby, Stacey Collins, Brian Greer, Lorraine Mattox, Stephanie Silver,
Jessica Grace Pagan

Video: William Cusick
Jelmez: TaraFawn Marek.
Zene, hang: John Sully
Grafika: Jon Weiss
Rendezőasszisztens: Christine Vartoughian
Technikai asszisztens: Joe Cantalupo, Andrew Scoville

Író, rendező: Kenneth Collins

A Temporary Distortion négydimenziós színpadi installációi színház, film és képzőművészet határán egyensúlyoznak. Felkavaró és elgondolkodtató munkák, a bezártság érzetét keltő, fülkeszerű díszletelemekkel és markánsan egyedi, visszafogott/letompított színészi játékkal.

A Temporary Distortion ízekre szedi és merőben egyedi módon alkotja újra a modern amerikai road movie zsánerét, hipnotikus, fojtogató, mégis magával ragadó atmoszférát teremtve. A Welcome to Nowhere egyszerre film és színpadi mű/színház. Az elhangzó dialógusok és a videó egy történet töredékei, amelyek egyszer egymást kiegészítve, másszor meghazudtolva futnak párhuzamosan. 

Négyen bolyonganak az amerikai országutak útvesztőjében. A színészek feje fölötti vászon segítségével megkettőződnek a karakterek, megelevenednek az álmok, a sokszor tragikus, nyomasztó emlékek: éjszakai utazások kihalt sivatagi tájon, elhagyott alagút, öngyilkosság és gyilkosság képei. Hosszú, baljóslatú csendek, Lynch-i feszültséget árasztó, különös perspektívájú képsorok és elsuttogott vallomások közepette a nézőtéren, mint egy kirakós darabjait, próbáljuk összeilleszteni a részleteket.

„Túl sokáig maradsz egyhelyben és a rossz befészkeli magát a belsődbe. Észre sem veszed. Ez történik mégis. Legalábbis, így volt ez velem.” Folyton úton lenni egyszerre szabadság és csapda. Menekülés, ami nem kecsegtet a megnyugvás, a biztonság ígéretével, hiszen a saját emlékeinktől és démonainktól nem szabadulhatunk.

Támogatók: NKA, Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Trust for Mutual Understanding,