FESZTIVÁLKLUB PROGRAM


Merlin Színház

Budapest, V. Gerlóczy utca 4.
A Küklopsz Művészeti és Filmes Egyesület és a Merlin Színház bemutatja:
Kiss Márton: Cucc
/mintaóvoda egyben/
  
2009. november 24. 22:00, Próbaterem
90 perc, szünet nélkül, magyar nyelven, angol nyelvű szinopszissal

Szereplők: Alberti Zsófia, Farkas Dénes, Fehér Tibor, Molnár Áron, Várkonyi Eszter
Zenei munkatárs: Zombola Péter
Világítás: Kiss Rudolf Péter
Dramaturg: Balla István
Írta és rendezte: Kiss Márton

"- Mintha az oviban egy csoportba jártunk volna, vagy nem? Mi volt a jeled?
 - Nememlékszem.
 - Annak milyen a formája, színes?"

"... ahhoz, hogy megszüntessük a magyar társadalomra jellemző
egészségtelen, pesszimista életmódot, a változásokat a konyhában kell
elkezdeni..."

Mi az összefüggés egy kórházi ápolónő, egy lábfetisiszta angyal és a korcsolya közt? Történetek gyerekkori álmokról, vágyakról. Hogy hogyan lesz az emberből "loksztál" vagy "ojfos" és hogyan nem: három férfi és két nő elfuserált élete, szürrealisztikus összefüggésekben, némi transzcendenssel bolondítva.

Találd ki mi mindent rejt még a titokzatos tartalmú
CUCC...
De ne félj: te itt otthon vagy. Mi is volt a jeled az oviban?
 

Kiss Márton 2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem dramaturg szakán. 2007-ben Pilonon című darabjával elnyerte a színházi évad legjobb új drámájának járó Vilmos-díjat, s később az egyetem színészhallgatóival előadást is rendezett a szövegből. Kiss Márton ennek ellenére nehezen határozza meg saját szerepét: sem írónak, sem rendezőnek nem tartja magát. A Pilonon után 2008-ban hasonló felállású projekttel jelentkezett: Cucc című előadásával, melynek ismét szerzője és rendezője is egyben, a Merlin Színház egyik kopár próbatermébe varázsol nyüzsgő, élettel teli játszóteret. Egy ország felnövekvő mintaóvodásait a Színház- és Filmművészeti Egyetem színészhallgatói játsszák.

Külön köszönet: Garai Judit, Németh Fruzsina

Támogatók: NKA, Színház és Filmművészeti Egyetem
 

http://cucc.22web.net
galéria >>


Recikli-bicikli
Ősbemutató!
-interaktív kreatív ruhademonstráció-

2009. november 26. 22:30, Klub
60 perc, szünet nélkül, magyar nyelven, angol nyelvű feliratozással

Etűd: Nagy Fruzsina jelmeztervező fantáziaruhái a Pestiesti című előadásból (Krétakör Színház, 2007)

Zene: Belamuh Ely könnyűzenekar / www.belamuhely.blog.hu
Bicilkidobon: Rimóczi Szkanderbegu Keszon Pitty (FÓTI TSZ. S.E.)
Kartonbasson és lájbercümmenen: Varga Árgyélus Szikirnyó (Kétszeres Vájolet Onion díjas)

Tervezők: Herold Henrietta, Kele Kitti Noémi, Énekes Annamária/Uhlár Kamilla/Oravecz Anna, Zuzan Ágnes, Cséfalvay Fanni és Kránitz Orsolya, Iványi Jozefa, Kósa Annamária, Balázs Viola és Gál Katalin, Kormos Zsófia, Szegedi K. Torella Alice, Tóvaj Rozália, Szabó Réka és Oláh-Gál Boróka, Abodi Dóra és Deák Tünde

Közreműködnek: Arany Virág, Bánki Gergő, Csík Gábor, Dióssi Gábor, Dombi Kati, Katona Laci, Kovács Martina, Máthé Zsolt, Spilák Klára, Takács Nóra Dia, Tonhaiser Tünde

Alkotók: Bánki Gergő, Dombi Kati, Kulcsár Viktória, Máthé Zsolt

galéria >>

A 2008-as Ökosztüm fantázianévre hallgató projekt egy egyedülálló, rendhagyó ruhademonstráció népszerűsítésével lépett fel a természetesség, a környezetvédelem, az újrahasznosítás, az energiatakarékosság és egy egészségesebb életmód érdekében, kísérletet téve az öltözködési kultúra megújítására, a környezettudatos mindennapi viselet ösztönzésére. Az Ökosztüm gyűjtőnév egyszerre jelentett egy közel száz fantáziaruhából álló kollekciót, a kollekcióra épülő látványos divatshowt és egyben egy példamutató öltözködési kultúrát, tágabb értelemben életformaváltást.

A projekt folytatása a Recikli-bicikli, mely az azonos című öltözettervezői pályázatra beérkezett legjobb munkák gálája. A környezetbarát alapanyagokból vagy újrahasznosított háztartási és közlekedési hulladékokból kreált kollekciókat felvonultató rendhagyó divatshow-ban a fiatal, zömében pályakezdő iparművészek és öltözéktervezők fantáziaruháit ismert színészek, táncosok és a közönség teszik elevenné a Merlin kifutóján.


 

Ágens Társulat: Ágens és Kodály-módszerfoto: Mátyás Attila
A 8. Kortárs Drámafesztivál Budapest zárópartyja.

2009. november 28. 23:00, Színházterem
90 perc, szünet nélkül, magyar nyelven

Ágens, a leginkább „opera-punk”-ként közismert énekesnő-rendező 2000-től foglalkozik színházújító kísérletekkel. Alkotótársaival és társulatával közösen a zene, a kortárs tánc valamint a látvány tökéletes egységét keresi. Mára karakteres, kizárólag rá jellemző és általa művelt, egyedi műfajjá formálta magát.

Az Ágens és a Kodály módszer című produkcióval folyamatosan változó zenekart hozott létre. Alapító tagjai: Ágens és Philipp György karmester, énekes, akik vendégművészeket hívnak produkcióik bemutatásához. Első alkalommal a 2008-as Budapesti Őszi Fesztiválon mutatkoztak be Árvai György (Természetes Vészek Kollektíva) közreműködésével, majd később énekegyüttessé alakulva, vagy éppen zenészek bevonásával egészen új arcukat mutatják meg.

galéria >>