Pintér Béla és Társulata

KAISERS TV, UNGARN

NEMZETKÖZI BEMUTATÓ

angol nyelvű feliratozással

Helyszín
SZKÉNÉ SZÍNHÁZ
Időpont
2011. december 1. 20:00
Időtartam
110'

Jegyek
2000 Ft
 +36 1 463 2451;  +36 20 384 6049
szkeneszinhaz@gmail.com

fotó: Cztirovszky Balázs
Galéria

A Kortárs Drámafesztivál keretében tartja új előadásának nemzetközi premierjét az egyik legfontosabb magyar együttes, Pintér Béla és Társulata. A Kaisers TV, Ungarn című előadásban az 1848-as magyar szabadságharc egy fiktív hősének magánéletébe pillanthatunk bele egy időutazás keretében. „A fiktív történetben a főhős lánya teszi meg ezt a virtuális utat apját keresve, háttérben az 1848-as forradalom eseményeivel” – mondja Pintér Béla az előadásról. 

Szereplők

Enyedi Éva, Mucsi Zoltán, Szamosi Zsófia, Friedenthal Zoltán, Szalontay Tünde, Stefanovics Angéla, Thuróczy Szabolcs, Pintér Béla, Szakonyi Györk, Quitt László, Kéménczy Antal 

Tér

Tamás Gábor

Jelmez

Benedek Mari

Jelmeztervező munkatársa

Kiss Julcsi

Zene

Kéménczy Antal

Fény

Vida Zoltán

Hang

Gresicki Tamás

Videótechnika

Vella Péter

Dramaturg

Enyedi Éva

Gazgasági munkatárs

Inhaizer Gyula

Produkciós munkatárs

Hidvégi Anna

A rendező munkatársa

Hajdú Rozi

Rendező

PINTÉR Béla

Pintér Béla új előadása a magyar múlton keresztül foglalkozik a legkortásibb jelennel. A Kaiser TV, Ungarn ironikus humorral beszél politikai hatalomátvételről, szakmaiatlanságról, és az előző garnitúra elbocsátásairól. A társulatban fellép az idei Színikritikusok díjának legjobb férfi főszereplő kategóriájának elismert színésze: Mucsi Zoltán.

A történet képzeletbeli főhőse Baráznay Ignácz. Ő a Szabadságharc mártírja, akit a nemzet csak a „Sukorói Oroszlánként” emleget. Tisztázatlan halála után harminchárom évvel leánya, Amália egy különös transzcendens utazás alkalmával visszakerül 1848-ba, és az ott, akkor már működő császári televíziónál kap állást. Lassan kiderül számára, hogy az apja korántsem volt olyan eszményi, mint ahogy a nemzet emlékezetében élt, vagy ahogy ő azt képzelte.

Az előadás egy olyan 1848-as időszakot mutat be, amelyben már létezett televízió,  így a virtuális utazás során egy tévéstúdió működését, munkatársainak az életét is megismerhetjük.

Támogatók: NEFMI, NKA, Szkéné Színház

Kapcsolódó:

www.d1tv.hu/musorok/reperto_art/reperto_art_20111124

Képernyőn a hatalom - interjú Pintér Bélával

A magyar ugaron - Markó Róbert kritikája